София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ЕКСПЕРТИ ИСКАТ РАЗДЕЛЯНЕ НА СРС-ТАТА НА ДВА ВИДА

Предлагат промени в закона за "бръмбарите"
7 годиниОбщество 21 Боряна Райчева

 

Специалните разузнавателни средства да се разделят на два вида, предлагат експерти. Едните да се отнасят за наказателното производство, а другите да са свързани с националната сигурност. Предложението беше обсъдено по време на обществено обсъждане на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за МВР. Проектът вече е одобрен от парламентарните комисии и трябва да мине на първо четене.
По време на обсъждането председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че българските полицаи заслужават да имат добри заплати, критикувайки Закона за МВР, приет от кабинета „Орешарски".
Той припомни, че в промените е заложено увеличаване на възнагражденията на служителите на реда, но без финансова обосновка. В резултат на това новото ръководство заварило 210 милиона лева дефицит в МВР.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!