София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Експерти: На пациента се гледа като касичка и това не може да продължи (ВИДЕО)

"Болниците повече не трябва да бъдат търговски дружества", подчертаха от БСП
1 мЗдраве 942 Николай Парашкевов

"На пациента се гледа като касичка и това не може да продължи, това е унизително за българския пациент", заявиха експерти от БСП по време на срещите за коалиционно правителство, които продължават и днес.

"Това от, което няма да отстъпим е, че болниците повече не могат да бъдат търговски дружества. Достатъчно се нагледахме на тези ротативки и изтласкването на пациента в периферията", допълниха от левицата.

"Трябва да бъде осигурен по-добър достъп на хората до лекарства, особено тези, които са за редки заболявания", заявиха социалистите.

"Спешна модернизация на здравеопазването в направление майчинство и детство. Това е стратегическо направление. Ние сме на второ място в Европа по детска смъртност след Румъния. Трябва създаване и на детска болница", добавиха от БСП.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!