София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Експертиза потвърди: В кръвта на шофьора на джипа от катастрофата в Пловдив няма алкохол

Предстои да излязат резултатите за наркотици

43 сОбщество 717 Иванина Игнатова

В кръвта на 21-годишния Кристиан Екмекчиян, който причини зверска катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив и загина заедно с возещата се на предната седалка Теодора Николова, на 20 г., няма алкохол. Това сочат резултатите от назначената по досъдебното производство химическа експертиза. В процес на изготвяне са друго изследване, което трябва да даде отговор дали в кръвта на шофьора  има следи от употреба на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза - за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила, съобщиха от Окръжната прокуратура. 

При пътното произшествие бяха ранени още двама младежи - момче и момиче, на по 22 г. Те се намират за лечение в болница. Хоспитализиран е пожарникар, върху когото паднал голям клон от дърво, докато се опитвал да извади пострадалите от колата.