София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Елена Йончева: За да се отървем от авторитарния режим, е нужна силна опозиция

Коментар на евродепутата

Елена Йончева: За да се отървем от авторитарния режим, е нужна силна опозиция

Коментар на евродепутата

2 мЕвроком 1087


Когато в началото на тази година говорех, че в България се изгражда един авторитарен режим, колегите ме гледаха с изненада, защото бяха свикнали да се говори само за Полша и Унгария. На България не се обръщаше много внимание, вероятно заради поведението на Борисов в Брюксел - т.нар. "yes man", който винаги е съгласен. Това споделя в интервю за „Дойче веле“ Елена Йончева, депутат от групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, съобщиха от пресофиса на евродепутата.

„Резолюцията казва, че премиерът последователно и систематично в последните десет години изважда страната ни от Европейския съюз. Това е резолюция за върховенството на закона, а не за конкретен случай на погазване на закона. Става въпрос за последователно нарушаване на върховенството на закона в държава-членка на Европейския съюз. Зад тази резолюция застанаха и левите, и либералните сили. ЕНП и крайната десница защитиха Борисов безпринципно и в името на властта”, коментира Елена Йончева.

„За да се отървем от този авторитарен модел на управление, на нас ни е необходима силна опозиция. А такава в България няма“, казва още Елена Йончева.