София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Фейсбук маха брояча на харесванията на публикациите

Експериментът ще бъде стартиран днес в Австралия

Фейсбук маха брояча на харесванията на публикациите

Експериментът ще бъде стартиран днес в Австралия

8 месецаЛюбопитно 69 Боряна Райчева


Социалната мрежа Facebook ще скрие броя на лайковете, за да провери дали така потребителите ще се чувстват по-добре, пише The Verge. Тестовете ще започнат от днес в Австралия. Публикациите вече ще показват само, че съобщението е харесано от "приятел и други", вместо точния брой на всички. Ако eкспериментът се окаже успешен, промяната ще бъде въведена и в други региони.

"Ние провеждаме ограничен тест, в който броят на харесванията, реакциите и пускането на видеата са само за лична информация във Facebook. Ще съберем обратна връзка, за да разберем дали тази промяна ще подобри изживяването на потребителите", коментират от социалната мрежа.

По-рано този месец от компанията потвърдиха, че обмислят да скрият броя на харесванията, след като софтуерният инженер Джейн Манчун Уонг намери функцията в приложението на компанията за Android.

Според експерта хората все още ще могат да виждат пълния списък с потребителите, които са харесали и реагирали на дадена публикация, но броячът на лайкове вече няма да се появява в News Feed. Премахването на опцията е малка промяна, която обаче може да ограничи чувството на безпокойство и депресия, свързани с използването на социалните мрежи.