София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Георг Георгиев: Гласуването по пощата изисква радикална промяна в ИК, това не става в 12 без 5

Според заместник-министъра на външните работи основните трудности пердп изборете у нас ще са католическият Великден и пандемията
21 сПолитика 419 Златина Петкова

“Гласуването по пощата изисква радикална промяна в Изборния кодекс, това не става в 12 без 5” заяви в интервю пред Българското национално радио заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев. 

По думите на Георгиев, основните проблеми пред предстоящия вот у нас ще са свързани с католическия Великден и пандемията. Той допълни, че промени в законодателството, свързано с изборите, е възможно, но не и толкова радикално, каквото предлага държавният глава.

Заместник-външният министър обясни още българското правителство ще се постарае максимално да обезпечи вота, но не трябвало да се забравя, че това зависи и от останалите държави и мерки за борба с коронавируса, които те са предприели.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!