София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

ГЕРБ, БСП и Демократична България внасят документи в ЦИК

В края на вчерашния ден заявления бяха подали 11 партии и 4 коалиции
49 сПолитика 242

Днес е последен ден за заявяване от партии и коалиции в ЦИК на регистрация за участие в изборите на 11 юли. Срокът изтича в 17.00 часа.

Документи в 9 часа ще внесе коалицията ГЕРБ-СДС, от 9.30 часа – „Демократична България“, а от 10 – БСП за „България“.

ГД ГРАО ще провери подписките не по късно от 29-ти май, ако се установи, че няма необходимите 2 хиляди и 500 на брой валидни подписи, регистрацията се заличава с решение на ЦИК. Всеки избирател може да участва само в една подписка.

До 5-ти юни коалициите могат да поискат промени в състава - напускане на партия или включване на нова. До същата дата може да се заяви и промяна в наименованието на коалиция. 8-ми юни е крайният срок, в който партия ли коалиция може да поиска да бъде заличена регистрацията й за участие в изборите.

В края на вчерашния ден заявления бяха подали 11 партии и 4 коалиции.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!