София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Гледат мерките на задържаните в "Орландовци"

14 души са обвинени за участие в организирана престъпна група

Гледат мерките на задържаните в "Орландовци"

14 души са обвинени за участие в организирана престъпна група

1 годинаПравосъдие 4 Боряна Райчева


Четиринадесетте души, задържани при спецакцията в столичния квартал "Орландовци" се изправят днес пред съда. Магистратите трябва да решат дали има достатъчно доказателства, за да останат задържаните за 72 часа в ареста за постоянно. Припомняме, че сред арестуваните има и двама служители на  Второ районно управление в столицата.
 
Обвиненията са за  участие в организирана  престъпна група, занимаваща се с трафик  за наркотици, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол и извършваща  грабежи и кражби. 
 
Акцията се проведе на 7 март, след няколко месечно наблюдение и разследване. По време на операцията в жилища, автомобили и при лични обиски бяха намерени наркотици, огнестрелни оръжия, близо един тон тютюн, както и  машина за нарязването му. Иззети бяха и автомобили, за част от които има данни, че са крадени.
 
Според властите, групата е действала повече от три години. Разследва се нейна съпричастност  към тежки престъпления през последните години в различни краища на страната – грабежи, включително в  поща, кражби на промишлени машини и  влакови релси. 
 
Има данни, че участници в групата са извършвали погроми на паметници в Централните софийски гробища, за да принудят близките на починалите да потърсят услугите им за възстановяване.