София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

ГОДИНАТА 2020: ИСТИНАТА ГОВОРИ

Събитията, които белязаха изминалите 365 дни
пропускане
6 мЕвроком 837

Посрещаме 2021 г. и повечето от нас я очакват с нетърпение. Бързаме да се сбогуваме с 2020, надявайки се, че уроците ще бъдат научени, а грешките ще бъдат поправени.

Необикновена година се оказа отминаващата. Година на жертви и на герои. 365 дни, изпълнени с политически сътресения, с битка с непознатия досега враг КОВИД, дни на пробуждане, пречистване и копнеж за промяна.

И през тази година екипът на новините на телевизия „Евроком” остана плътно до своите зрители, запазвайки основния си принцип на работа – ИСТИНАТА ГОВОРИ. В сложното време, в което живеем, вярната и обективна информация е жизнено важна. В това вярваме и затова Истината ще продължи да говори в нашите емисии и в новинарската рубрика „ОБЕКТИВНО”, която се излъчва всяка неделя след централните новини.

Събитията, които белязаха отминаващата година, вероятно ще бележат живота ни занапред. Сблъскахме се с пандемията от коронавирус. Така нареченият китайски вирус завърза ръцете ни в много отношения. В същото време позволи на голяма част от нас да останат близо до семействата си, да се вгледат в близките и в себе си. 2020 година показа героите на нашето време. Лекари, учители, хората на първа линия в борбата с ковид-19.

Разкри и недъзите в социалната ни система, пробойните, които днес костват човешки животи. Много може да се говори за 2020-та. И много уроци да бъдат научени.

Истината ще продължи да говори и занапред, а репортерите ни Ивана Иванова, Златина Петкова, Мирослав Митков, Слав Механджийски, Боян Марков работиха през цялата година за това.

Боряна Райчева, гл. Редактор на Новините в телевизия „Евроком”.