София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Голяма къща изгоря в Шуменско, пострада жена

,,Вчера регистрирахме няколко изгорели къщи, в това число - пет обитаеми'', каза гл. комисар Николов
2 мИнциденти 289 Кристияна Стефанова

Директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов даде отговори на въпросите на журналистите за пожарите в страната.

Той извести за пожар в село в Шуменско. Изгоряла е къща, а жена е пострадала. По-рано на брифинг комисар Николов съобщи, че 30 пожара бушуват на територията на страната.

100 пожарни автомобила са на място, 281 пожарникари, 40 полицаи, 41 доброволци и повече от 85 служители на Държавните горски стопанства, които полагат неимоверни усилия, за да се справят със ситуацията.

На въпрос какви са причините за възникването на пожарите, той отговори, че най-често предпоставките са - високите температури, сухото време и силен вятър. А причинителите над 90 % са хората.

Главен комисар Николов призова да се преустанови за известно време дейността на полето и да не се пали огън, като обясни, че най-малката искра е потенциална опасност за населените места.

"Към момента няма застрашени населени места. За съжаление вчера регистрирахме няколко изгорени къщи, в това число - пет обитаеми", каза той. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!