София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Говорителят на Сарафов: Никога не съм заплашвал съдия, магистрат или български гражданин

Веселин Иванов отговори на твърдението на съдия Владислава Цариградска

2 месецаПравосъдие 15 Антония Лазарова

Ръководителят на пресцентъра на Прокуратурата Веселин Иванов отговори на твърдението на съдия Владислава Цариградска, която съобщи, че той ѝ е отправял заплахи.

"Със страх и тъга установих, че името ми в последните два дни присъства в негативна конотация в поредица от интервюта на един конкретен български съдия", коментира Иванов в своя Facebook профил. Той уточни, че изпитва страх по няколко причини, включително тази, че Цариградска е "издала присъда" от ефира на медия.

"Тъга, защото моята личност се използва в опит за изкуствено генериране на напрежение и грозна атака срещу институцията Прокуратура на Република България. При това в момент, в който са предприети реални действия за прочистване и реформа на системата. Нещо, което се случва за първи път от повече от десетилетие", пише Иванов.

Той посочва, че по никакъв начин с Дирекция "Публична комуникация" не са били ангажирани с публикации, отнасящи се до Цариградска.

"Несериозно и дори отвъд рамките на разумното звучи, че като съдебен служител съм си позволил да отправям под каквато и да е форма заплаха към въпросния съдия, а и изобщо към магистрат или български гражданин", категоричен е Иванов.