София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Григор Здравков: Премиерът е политическият чадър на митниците

Започнало е голямото събиране на пари преди изборите, смята шефът на Антимафия

3 годиниИкономика 473 Боряна Райчева

От 7 януари Агенция „Митници“ се преструктурира в Централно митническо управление плюс пет териториални дирекции.

„Тази реформа е много хубава, ако не беше наопаки на тава, което правеше господин Танов. Първо трябва да се запитаме: Премиерът кога покрива нещата – когато г-н Танов правеше най-гениалната реформа или когато всичко, направено от покойния Танов, вече го няма в Агенция „Митници“. Другото нещо – ГЕРБ прави реформа в преходни и заключителни разпоредби в Закона за корпоративното подоходно облагане – там е вкарана реформата в Митниците“, това коментира в предаването „ЕвроДикоФ“ на телевизия Евроком Григор Здравков от Легия „Антимафия“.

Той поясни, че „голямото събиране на парите“ от служителите в митниците е започва на 7 януари, тази година. „Танов беше въвел конкурси, за да станеш шеф на агенция Митници, но когато го спечелиш този нагласен конкурс, не могат да те уволнят“, отбеляза Здравков. По думите му обаче, сега това не е така – идва шефа на Агенция „Митници“ и уволнява лично директорите в агенциите.

Григор Здравков коментира и случая с незаконните фабрики за цигари. „Не може ръководството на Агенция „Митници“ да изпусне пет фабрики и политическият чадър на митниците, който в случая е явно кой е – това е министър-председателят на България, да им даде още по-голяма свобода“, категоричен бе шефът на Антимафия.  По думите му, започнало е едно голямо събиране на пари от митниците заради предстоящите избори.

Цялото интервю с Григор Здравков гледайте на сайта на предаването „ЕвроДикоФ“

http://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/8885