София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Гъруин Прайс стана световен шампион по дартс

Това е първа световна титла за уелсеца
46 мСпортни 274 Боян Марков

Гъруин Прайс от Уелс е новият световен шампион по дартс. Прайс, който е бивш състезател по ръгби, успя да спечели финалния двубой срещу опитния шотландец Гари Андерсън със 7-3 сета. Андерсън, който е двукратен световен шампион, бе смятан за фаворит. Въпреки това Прайс успя да надделее.

"Ледения" успя да открадне първия сет, след като двукратния световен шампион взе първите два лега, но пропусна да изчисти двойно две, за да затвори сета в своя полза. Прайс се възползва и наложи темпо, като изравни леговете, а впоследствие излезе с двойно 20 и взе първия сет.

Андерсън изравни резултата, но Прайс отново излезе напред. В четвъртия сет уелсецът вървеше по-уверено, като успя да изчисти двойно 20 и по този начин взе сета с 3-1 лега и поведе с 3-1 сета.

Уелсецът доминираше и в петия сет и го затвори с 3-1 лега, увеличавайки своя аванс на 4-1 сета. Бившият ръгбист дори имаше шанс да направи 9-дартов лег, но пропусна в третия лег на шестия сет. Все пак от десетата стрела той успя да излезе с двойно 12 и поведе с 5-1.

Прайс имаше своя шанс да поведе с 6-1, но пропусна двойно шест, а после и двойно три. Андерсън се възползва и намали резултата. Уелсецът все пак поведе с 6-2, след много оспорван осми сет, като и двамата бяха близо до спечелването му. "Ледения" успя да излезе след двойно 20.

Уелсецът имаше много възможности да спечели двубоя в деветия сет, но пропусна на седем пъти. Той все пак успя да измъкне десетия сет след обрат, успявайки да затвори сета след двойно пет.

Това е първа световна титла за Гъруин Прайс, който е бивш състезател по ръгби.