София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Групата на ДБ в СОС кани гражданите да се включат в обсъждането на Бюджет 2021 за София

То ще се проведе чрез платформата CISCO WEBEX от 16:30 ч. на 01.02.2021 г
14 сЕвроком 195

След като Столичната община обяви дата и час за общественото обсъждане на проекта за бюджет на София за 2021 г., от групата на Демократична България в Столичния общински съвет създадоха публично събитие, за да насърчат гражданите да се включат с въпроси и мнения по време на онлайн обсъждането. То ще се проведе чрез платформата CISCO WEBEX от 16:30 ч. на 01.02.2021 г., като от СО са обещали да публикуват линк за включване в дискусията в деня на обсъждането.

В поканата си общинските съветници се обръщат с призив към гражданите:

“Включете се в общественото обсъждане, за да зададем заедно на столичния кмет поне част от неудобните въпроси за Бюджет 2021:

Ще има ли места в детските градини или пак СО ще се изненада от броя на децата?

Ще продължим ли да дишаме най-мръсния въздух в Европа?

Ще имаме ли работещи дигитални услуги или ще продължим да висим по гишетата?

Ще продължат ли ремонтите на ремонтите?

Ще осъмне ли София с преградени паркове и частни улици?

Ще продължим ли да гледаме как се рушат паметници на културата?”

Събитието ще намерите тук: https://www.facebook.com/events/245756796917118

Припомняме, че въпросът за недомисления достъп на граждани беше повдигнат още при миналогодишното обсъждане от групата на Демократична България в СОС, когато предвидената зала не успя да побере желаещите да се включат в дискусията. По време на самото обсъждане кметът на район “Слатина” Георги Илиев предложи да бъдат направени и локални представяния на проекта за бюджет по райони с участието на ресорните зам.-кметове от Столичната община. Въпреки отправената и по официалния ред покана, нито г-н Барбалов, нито друг от ресорните кметове се включи в районните обществени обсъждания, организирани в последствие от кметовете на райони от Демократична България.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!