София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Явор Колев: Акцията срещу пиратството е професионално извършена

Според ГДБОП последиците са отговорност на извършилите престъплението

Явор Колев: Акцията срещу пиратството е професионално извършена

Според ГДБОП последиците са отговорност на извършилите престъплението

11 месецаКрими 12 Боряна Райчева


Според специализираният отдел по "Киберсигурност" към ГДБОП всички действия по време на акцията от миналата седмица срещу разпространението на нелицензирано видео съдържание са законни. Това твърдение дойде от началника на отдела Явор Колев след вчерашния протест на малките оператори и обвиненията им за незаконно отнемане на имущество.

Явор Колев е категоричен, че всички действия, които сме извършили са абсолютно професионално извършени и са били в помощ на образуваните досъдебни производства. Това какви са последиците е единствено и само отговорност на извършилите престъплението.

Началникът на отдела по "Киберсигурност" е категоричен, че в България престъпленията против интелектуалната собственост са на дневен ред.

Демонстрантите на вчерашния протест искаха оставката и извинението на Явор Колев. Вчера министърът на вътрешните работи коментира, че няма основания Колев да подава оставка. Операцията с малките опеатори засяга много сериозен проблем - както за имиджа на страната, така и за държавния бюджет.