София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Илин Димитров: Изпратихме официална покана на Илон Мъск

"На Илон Мъск му предстои среща с българин и той ще отнесе писмото лично на Мъск"


"Мъск не открива топлата вода и не е първата световна известна личност, която вижда колко е красива България. Аз като министър бях длъжен да отиграя ритнатата топка и да го поканя."

Това каза пред bTV служебният министър на туризма Илин Димитров.

"Факт е, че с 0 лв. България беше по медиите три дни. Изпратихме официално писмо на Мъск. Оказа се, че на Илон Мъск му предстои среща с българин, когото ще запазя в тайна, и той ще отнесе писмото лично на Мъск. Когато получим отговор ще го разпространим по всички канали", добави Димитров.

Относно резервацията на Мъск в български ресторант министърът на туризма заяви:

"Много се надявам резервацията да е истинска. Ще разберем дали е истинска след датата 23 април. Не съм питал управителят, но съобщението беше разпространено многократно."

Илин Димитров коментира и лошите пътища до туристическите обекти в България:

"Този проблем не е от вчера. Доволен съм, че се видя проблемът с достъпността. Имаме прекрасни места, но пътищата са лоши. Не е в правомощията на нашето министерство да асфалтира, но се надявам да бъде забелязано от колегите от другите министерства."

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!