София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Илиян Василев: Гешев бори престъпността, Пеевски е дарител, а Борисов спасител

Коментар във Фейсбук

Илиян Василев: Гешев бори престъпността, Пеевски е дарител, а Борисов спасител

Коментар във Фейсбук

2 сVox Populi 8812


Има едно нещо, което винаги съм се надявал че ще остане след Божков в полза на България - това е неговата колекция. Купи и ценна сграда и се надявах че и у нас ще има нов изключителен музей, както във всяка голяма европейска столица. В последна сметка това е основната му историческа индулгенция.
Каквото и да стане с него, той си осигурява място в нея. Имал пари, много пари, не всички получени по морален или законен начин /това просто по допускане /, но накрая оставил богатство за поколенията. И това във време на чалга, на харчене без следа, за суета и тщестлавен лукс - яхти, самолети, любовници, скъпи имоти зад граница и т.н.
Каквито и да са обвиненията, колкото и от тях да бъдат доказани в съда, каквато и да е присъдата му, преследването му не може да бъде основание за разграбване на тази колекция. Нейното съхранение е отговорност на прокуратурата, на следствието и т.н. А Пеевски и Гешев като в една типична мафиотска структура, гледат да покрият разходите по тези набези срещу частна собственост. Тъй като не плащат от своя джоб, гледат да платят от джоба на Божков, включително и през плячката.
Ето това намирам за варварско в сляпата и тъмна мъст на хората с власт спрямо беззащитна колекция, за да отмъстят на Божков. Те разбира се, както при Иво Пропокиев, се кълнат че няма нищо общо с медията му, така и при Божков се кълнат че няма нищо общо с колекцията му, но като познавам манталитета на тези хора, историята на разграбване, точно като плячка, на ценните предмети и наследството на КТБ, което не отиде в държавни музеи а остана в частни колекции, си мисля че определението "хунта" е меко.
Проклятието ще тегне върху тези хора - защото нищо от това което правят не е в полза на народа, на българската история, на опазване на културните ценности. Помислите им не са чисти. Просто всички видяхме как измъкват предмети от офисите на Божков - като престъпници плячка.
И питам къде е обществения, моя и вашия интерес?
Да гледаме как съсипват и крадат като за последно, само защото ни пазят от комунистите, а сега от лошите олигарси, докате те самите станаха свръхолигарси и свръхпрестъпници?
И утре ще трябва да гледаме тези предмите в западни музеи?
И мнозина, които ще прочетат този текст и още повече, които няма да го прочетат, че Гешев бори престъпността, че Пеевски е Дарител, а Борисов Спасител.
Илиян Василев, Фейсбук