София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Индийски съд: Плъхове са изяли стотици килограми канабис

"Плъховете са малки животни и не се страхуват от полицията", заяви съдия от субконтинента

1 мИнциденти 205 Александър Евстатиев

Полицията в Индия обвини плъховете за унищожаването на близо 200 кг канабис, конфискуван от дилъри и държан в полицейски участъци.

"Плъховете са малки животни и не се страхуват от полицията. Трудно е да се защити наркотикът от тях", каза съд в щата Утар Прадеш.

Съдът поиска от полицията да предостави тайника като доказателство в случаи на търговия с наркотици.

Съдията цитира три случая, в които марихуаната е унищожена от гризачи.

Съдия Санджай Чаудхари каза в заповедта, че когато съдът поиска от полицията да представи иззетия наркотик като доказателство, беше казано, че 195 кг канабис са били „унищожени“ от плъхове.

В друг случай, включващ 386 кг наркотик, полицията е подала доклад, в който се казва, че "част" от канабиса е "изяден от плъховете".

Съдия Чаудхари каза, че около 700 кг марихуана, конфискувани от полицията, лежат в полицейски участъци в окръг Матхура и че „всичката е под опасност от заразяване с плъхове“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!