София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ:Опитни мишки ли ще са първите ваксинирани срещу COVID-19? (ВИДЕО)

Коментар във Фейсбук
15 сЕвроком 6035

Подписване на "информирано съгласие"??? На това май му се вика масово набиране на "опитни мишки". Това пише Даниела Савкова във Фейсбук и публикува видео от днешния брифинг на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 

Той казва: "Заедно с държавите-членки на Европейския съюз осигуряваме от всички достъпни и разработени ваксини, към настоящия момент, за нашата държава, в количества достатъчни всеки да направи информирано решение, след подписване на информирано съгласие".
 
 
"Потвърждават се думите на проф. д-р Андрей Чорбанов преди седмица: „Всеки, който се ваксинира през следващите месеци, с новорегистрираните по бързия начин ваксини, ще знае, че участва в клинично проучване. Той ще бъде човекът, който ще даде данните, които са необходими за събирането на огромния брой база данни... Ваксините, ако бъдат регистрирани, ще бъдат с огромни компромиси, в противоречие с всички норми за тестване на ваксини... Ще се ваксинират само хора, които ще подпишат специални декларации, че не е минала през всички етапи на развитие", пише още тя.