София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Интервю "съживи" Стив Джобс с помощта на изкуствен интелект

В подкаст американският водещ Джо Роугън изтервюира починалия преди 12 г. основател на "Apple"

2 мТехнологии 641 Николай Парашкевов

С помощта на изкуствен интелект вече можем да говорим с хора от миналото.

В подкаст провокативният американски водещ Джо Роугън интервюира починалия преди 12 години иноватор Стив Джобс.

Интервюто започва с поздрав между двамата.

Стив Джобс: Радвам се да те видя, приятел. Мина много време, откакто съм идвал в предаването. Липсва ми това, толкова е забавно. Как върви?

Джо Роугън: Винаги се радвам да те видя, приятел. Толкова се радвам, че дойде. Хайде, разкажи ми за Джобс.

Още тук се откроява, че компютърът не е безгрешен и прави бъг. Защото те никога не са се срещали и той никога не е гостувал в подкаста на Роугън. Въпреки това разговорът продължава.

Стив Джобс: Трябва да има някаква цел. Иначе защо да продължавам? И изведнъж ме осени. Това не е Бог в смисъла, в който хората си го представят, но има някакъв по-дълбок смисъл на живота и не може просто да е нещо, което някой си е измислил, защото ако беше, нямаше да е убедително. Би изглеждало измислено и всеки би го прозрял. Така че мисля, че смисълът и целта са от Космоса, природата на Космоса, което е доста смело мислене. Не знам как да го кажа по друг начин, но това не е религиозно по начина, по който хората обикновено говорят.

Освен въпроси за религия и вяра, акценти в интервюта са теми като важността на иновациите днес, можем ли да се доверим напълно на компютърните технологии и съветите, които дава.

Джо Роугън е известен като водещ на риалити формата „Страх“.