София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

ИНЦИДЕНТ: Байдън си нарани крака, докато играе с кучето си

Първоначалният рентген не е показал очевидна фрактура
8 мОбщество 493 Ивана Иванова

Избраният президент Джо Байдън нарани десния си крак, докато играел с едно от кучетата си. Контузията е открита при сканиране в неделя, като вероятно ще се наложи да носи заздравителен ботуш в продължение на няколко седмици, коментира лекарят му.

Байдън се е наранил в събота и е посетил ортопед в Нюарк, Делауеър в неделя следобед, съобщиха от кабинета му.

"Първоначалният рентген не показа очевидна фрактура", но медицинският персонал е наредил по-подробно КТ, заяви в изявление лекарят му Кевин О'Конър. Последвалото сканиране установи малки фрактури на две малки кости в средата на десния му крак, каза О'Конър.

"Очаква се, че той вероятно ще се нуждае от специални обувки за ходене в продължение на няколко седмици", каза О'Конър.

Фрактурите обикновено са проблем при по-възрастните хора, но изглежда, че Байдън е сравнително добре, въз основа на изявлението на лекаря и планираното лечение. На 78 години той ще бъде най-старият президент, когато започне да работи през януари; той често отхвърляше въпроси за възрастта си по време на кампанията.

Репортерите, отразяващи избрания президент, не получиха възможността да видят Байдън да влиза в кабинета на лекаря, въпреки многобройните искания. Излизайки от кабинета на лекаря, за да се насочи към център за образна диагностика на КТ, Байдън видимо куцаше, въпреки че ходеше без патерица или друга помощ.

Байдън претърпя контузията, играейки с Майор, едно от двете кучета на семейството. Те приеха Майор през 2018 г. и придобиха първото си куче Шамп след изборите през 2008 г. Участниците заявиха, че ще доведат кучетата си в Белия дом, а също така планират да си вземат котка.

Междувременно се провали поредният опит на сегашния президент Доналд Тръмп по някакъв начин да отмени победата на Байдън. В Уисконсин завърши повторното броене на бюлетините, което поиска кампанията на Тръмп. То потвърди, че Байдън печели вота с около 20 хиляди гласа преднина. Тръмп плати 3 милиона долара за повторното преброяване.