София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Инж. Найден Павлов: Летището в Пловдив е на санитарния минимум, има по три полета на ден (ВИДЕО)

За пета поредна година няма желаещи за концесионер, добави той

Много сериозен проблем в Област Пловдив е летището. За пета поредна година няма желаещи за концесионер. Това заяви в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком инж. Найден Павлов от ПП „АБВ“. Условията са такива, че се опитваме да осигурим комфорта на новия концесионер на летище София, посочи той.

„Бяха поставени постъпки за управление на летището в Пловдив от съседните общини и нищо не се състоя. Летището имаше амбицията да се превърне в карго. То е на санитарния минимум. Има по три полети на ден“, добави инж. Павлов.

Кандидат-депутатът допълни, че държавата е абдикирала от едно летище, което е в центъра на България, няма мъгли, а от техническа гледна точка е много добре разположено.

Според него в последните няколко години страната ни се развива в изключително неблагоприятна посока.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!