София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Ирена Анастасова: Официално БСП не е търсена за разговор от „Има такъв народ“

Според нея има изкуствено създадено деление на партиите от протеста

Официално БСП не е търсена за разговор от „Има такъв народ“. Това каза Ирена Анастасова, зам.-председател на БСП по БНТ.

„От консултации, разговори и диалог винаги има смисъл в политиката. Президентът Румен Радев е задължен да проведе тези консултации по Конституция и той го прави добросъвестно. По заявленията на всички политически партии, излизайки от консултациите, не мисля, че сме се придвижили нанякъде към вчерашна дата. Почти всички заявиха позициите си, изключвам „Има такъв народ“. Всички останали препотвърдиха позициите си, които се знаеха и преди това. Допускам, че от „Има такъв народ“ са пестеливи на коментари и това в определена степен е тактика. В определена степен те нямат достатъчно готовност за някаква по-конкретни заявки и изявления“, посочи Анастасова.

По думите ѝ не е имало неформални разговори между „Има такъв народ“ и БСП.

„Те публично заявиха, че няма да търсят подкрепа от партии на статуквото и причислиха БСП към тях. Официално БСП не е отърсена за разговор от „Има такъв народ“. Много добре трябва всеки български гражданин да помисли и да си направи изводите. Дали „Има такъв народ“ е партия на протеста, може да кажат всички, които са били на протестите. Ние бяхме и подкрепяхме протестиращите и внесохме във вид на законопроекти голяма част от исканията на протестиращите. Това деление на партии на протеста и партии, които не са протестирали, е изкуствено. Това е привнесено в политическия ни живот с определена цел и тази цел е БСП да бъде натикана сред партиите на статуквото. За мен статуквото е управляващите през последните 11 години. Явно за хората това са партиите от последните 30 години. Статуквото в различните периоди на страната е било различно. Част от протестиращите партии са били част от това статукво“, заяви тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!