София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Ивайло Борисов: Призоваваме институциите да спазват закона

Георги Каменов е получил заплахи за живота си

4 годиниОбщество 258 Боряна Райчева

Георги Каменов нееднократно е сигнализирал за кражби на ток в блока в „Дружба“, в който живее и в резултат е започнал да получава заплахи от циганите. Това каза адвокат Здравко Цанев в предаването на телевизия „Евроком“ „Делници“. Адвокатът се е нагърбил със защитата на Каменов, който се страхува за сигурността на семейството си.

Ивайло Борисов, инициатор на  група във „Фейсбук“ в подкрепа на Каменов, сподели от своя страна, че институциите вкарват темата в русло, което в крайна сметка ще остави нещата каквито са.

Той коментира, че част от циганите в блока си плащат сметките, но останалите създават проблемите. Борисов призова хората, които не си плащат сметките, да бъдат изселени от блока.

Според него институциите трябва да спазят закона и не трябва да толерират един етнос за сметка на друг.

Той коментира, че циганите тънат в мизерия, а НПО-та и фондации усвояват пари.

Адвокат Цанев съобщи от своя страна, че администрацията на район „Искър“ е поела ангажимент да провери какво е състоянието в блока и да вземе съответните мерки. Адвокатът обаче призова администрацията да действа бързо, защото ситуацията за семейството на Георги Каменов е притеснително.

Хората спят на смени, за да си охраняват имота, каза Здравко Цанев.