София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Ивайло Шопски за схемите с ученическите лагери: Нямаше никаква реакция от Вълчев (ВИДЕО)

Родолюбецът с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
40 сОбщество 1135 Ивана Иванова

Когато ние изкарахме базата на печалба и въпреки че услугата струваше 16 лева. Субсидията се превежда на детския лагер от там се превеждат заплати на служителите и за храна на почиващите. За един препарат не са ми превели пари. Още с отстраняването на тогавашния директор Цветелина Николова при мен дойде Пламен Манолов, който се опитваше да ме вкара в корупционни схеми по времето на Красимир Вълчев. Не сме получавали средства за нищо - само за храна. Това коментира Ивайло Шопски - бивш директор на детския лагер в Боровец и автор на „кърваво писмо“ по темата до Министерството на образованието и разказва как 8 млн. лв. потънаха в измислени почивки из неработещи ученически лагери.

"Пламен Манолов ми казваше: "Тук ще ти сложим едно принтерче, ще издаваш нещо като фактури. Ще ти дават парите на ръка, после ще ги даваш на мен и ще остане и за теб". Подавал съм сигнали за всичките злоупотреби към бившия министър на образованието Красимир Вълчев, никаква реакция, пълно мълчание. Предизвика се вътрешен одит на база на моите сигнали, който се превърна в проверка срещу мен", коментира Ивайло Шопски. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!