София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Изпълкомът на БФС насрочва днес дата за извънреден Конгрес през 2024

Очаква се днес Боислав Михайлов да депозира оставката си

2 месецаСпортни 31 Антония Лазарова

Днес ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС). То ще започне в Национална футболна база „Бояна“ в 13:00 часа и на него се очаква президентът на централата Борислав Михайлов да депозира оставката си и да бъде назначена дата за провеждане на извънреден Конгрес.

Изпълкомът на БФС трябваше да се събере още миналата седмица на база публикувано съобщение на официалния си сайт, но в крайна сметка то ще се проведе днес по обяд. Медиите и футболната общественост разбраха за деня на заседанието по време на изслушването на Михайлов пред Комисията по младежта и спорта в сряда – изслушване, на което бившият национал бе привикан във връзка със случилото се на протеста срещу футболния съюз в четвъртък, 16 ноември, преди европейската квалификация с Унгария, провела си при закрити врата.

Днешното заседание трябва да даде яснота за дата на провеждане на нов Конгрес – очаква се той да бъде изборен. Все още обаче остават въпросителни относно това доколко ще е легитимно свикването на Конгрес, тъй като към днешна дата в Търговския регистър е вписан старият Изпълком на БФС. Именно за това алармира членът на екипа на кандидат-президента Димитър Бербатов – Петър Величков.