София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Израел затваря границите си за чужденци

Израелци, връщащи се у дома, ще бъдат поставени под карантина в специални центрове
11 сПолитика 511 Боряна Райчева

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната ще затвори границите си за чужденци от 23 декември и ще въведе задължителна карантина в специални центрове за завръщане на израелци.

 „Заседанието на правителствената комисия по коронавируса току-що приключи. Взех решение снощи и днес го приведохме в действие да затворим небето на Израел. Чуждестранните граждани няма да могат да влязат в страната, освен в изключителни случаи - например дипломати “, заяви премиерът на ТАСС.

Израелци, връщащи се у дома, ще бъдат поставени под карантина в специални центрове, добави Нетаняху.

„Ако се върнат в рамките на следващите 48 часа, ще могат да прекарат карантина у дома“, каза той.

На 21 декември Нетаняху призова правителството да затвори напълно въздушния трафик в страната след съобщения за нов тип коронавирусна инфекция COVID-19 във Великобритания, Дания, Холандия, Австралия и Южна Африка.

На 14 декември Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство обяви откриването в страната на нов тип коронавирусна инфекция COVID-19, която започна да се разпространява в Лондон, както и в югоизточната част на Англия.

Редица европейски държави, включително България, Холандия, Белгия, Германия, Франция, Ирландия, Австрия, Естония, Турция и Швейцария обявиха решението си да преустановят полетите от Обединеното кралство.