София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

Как да почистим основно дома само за пет дни?

Добрият план ще ви помогне да се справите със задачата
3 годиниОбщество 261 Боряна Райчева

Над 50 % от българите използват често от годишния си отпуск за да направят основно почистване на дома си, но настъпи ли моментът на истината все има неща, които изпускаме или пък не остава време за тях. За да успеете да освежите жилището си до последното ъгълче е добре да си направите план. Затова днес ще ви дадем няколко безценни съвета за това как само за 5 (пет) дни да почистите основно дома. на първо място е добре да организирате времето си съобразно това каква е квадратурата на жилището. Ако се опитате да направите почистване за един ден ви уверяваме, че това е напълно невъзможно, защото само едно минаване с прахосмукачка и почистване на прах от мебелите не е основно, а частично освежаване. И така ето и предложението:

Ден първи. Обърнете внимание на кухнята. Тъй като това е помещението, което е подложено на най-екстремно замърсяване. Времето, което ще е нужно за почистване тук е повече, поради това, че мазните петна от готвенето, налепите по аспиратора, керамичния плот и фурната изискват да използвате и подходящи препарати за ефективното им отстраняване. Подредете шкафовете с подправки, посуда и прибори, както и всичко, което използвате в кухнята. Създаденият ред безспорно е предпоставка за уют и организация

Ден втори. Време е за почистване на детската стая. Ако искате още от сега да приучите децата на ред и да ги дисциплинирате сами да се грижат за комфорта в стаята си, можете да ги поканите да участват в основното почистване. Вероятно ще се наложи да изперете всички плюшени играчки, които са събрали достатъчно прах и създават предпоставка за алергии. Затова е по-подходящо да изберете слънчев ден, за да могат играчките да изсъхнат максимално бързо. Възложете на децата да избършат праха или да подредят книгите по секцията си, така ще се чувстват ангажирани с дейността.

Ден трети. Обърнете внимание и на родителската спалня. Пренареждането на гардеробите, старателното почистване на праха по високите места, первази, зад леглото и скрина никак не са любимо занимание, но все пак за да ухае на свежест и добре да отделите един ден и за почистване тук.

Ден четвърти. Ред е на банята и тоалетната. Ако апартаментът е с общо помещение е твърде вероятно до обед да сте готови с почистването. Но ако имате две отделни помещения то наистина ще оползотворите в чистене целя си ден. И колкото и да е досадно прецизното почистване тук е важно заради добрата хигиена в целия дом.

Ден пети. Килерът е мястото, в което винаги прибираме всякакви натурии – кашони, сезонни обувки, буркани със зимнина. Разчистете ненужното, тъй като е безсмислено да трупате излишни вещи, които само събират прах.

Ако пък не смятате да губите време и да хабите отпуска си за чистене, то можете да наеме професионална фирма, след която жилището ще ухае приятно и ще блести от чистота.

https://mr-clean.bg/

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!