София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Калоян Паргов: За един мандат могат да бъдат изградени 10 детски градини

Председателят на БСП-София е на мнение, че кметът на София Йорданка Фандъкова няма визия за детските градини в следващите 10 години

Калоян Паргов: За един мандат могат да бъдат изградени 10 детски градини

Председателят на БСП-София е на мнение, че кметът на София Йорданка Фандъкова няма визия за детските градини в следващите 10 години

24 сПолитика 335 Боян Марков


"Отговорно твърдя, че за един мандат в София могат да бъдат изградени минимум 10 детски градини с капацитета и ресурса, който разполага Столична Община. Това са 25 милиноа лева на фона на милиард и 700 милиона лева бюджет на столицата. Не могат да оправдават управляващите, че няма терени." Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов в ефира на "Делници".

Паргов отрече информацията да има строителство на нови детски градини в столицата. 

"Веднага ще обясня за драгите зрители финта, който се прилага от Столична Община. Съществуващи детски градини се разширяват, санират се и им се издава нов акт за общинска собственост, тъй като това е изискването. Когато има нов акт за общинска собственост, угодно общината представя това като чисто нова сграда. Това е съобразно закона. Физически чисто нови сгради , които са се появили са не повече от 4-5 в последните 10 години.", сподели Паргов и допълни, че кметът на София Йорданка Фандъкова няма визия за детските градини в следващите 10 години. 

"Какво прави БСП по темата? В район "Изгрев" по искане на нашия районен кмет Делян Георгиев държавата прехвърли терен върху който до края на мандата си той предвижда да изгради детска градина за близо 150-200 деца."

Председателят на БСП-София сподели още, че в Сеславци и Люлин също има свободни помещения, където да бъдат изградени нови детски градини. Според Паргов позицията на БСП не е само да критикуват Йорданка Фандъкова, а от своя страна да предложат алгернативи.

"Примерът, който дадох в район "Изгрев" е, че при желание може да се намери решеие.", завърши Паргов.