София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Каракачанов към РСМ: България не може да признае малцинство на нация, създадена в Москва

„Нещо не ми се струва логично“
24 сПолитика 221

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов с нов коментар за признаването на македонското малцинство.

Говорейки в предаването "Още от деня" на БНТ Каракачанов каза, че на някои от авторите му е дадена много изкривена информация и че не са научили уроците по история и не са чели репортажите на своите колеги от 40-те и 50-те години на миналия век.

„Хората, написали доклада в раздела за македонското малцинство, или не са научили урока си по история, или не са прочели докладите на своите предшественици. Препоръчвам на онези от Държавния департамент, които са написали доклада, да прочетат това, което техните колеги от същия Държавен департамент са писали във Вашингтон през 40-те и 50-те години, които пишат много ясно какво е населението в днешна Македония. Говорят за българи. И това са доклади от ЦРУ и техния Държавен департамент. "Те пишат за българи, които гледат към България и не искат да живеят в Югославия", каза Каракачанов.

Каракачанов подчерта за пореден път, че България не може да признае „малцинство от нация, създадена в Москва“, като повтори тезата си, че македонският народ е „измислен“ под натиска на СССР.

„В един момент от 21-ви век започваме да говорим за нещо друго. Кое македонско малцинство трябва да признае България? Създаденото в Москва? Нещо не ми се струва логично.“

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!