София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

КАСАПНИЦАТА В МАНОЛЕ: Всички лица са в семейни отношения, в къщата е имало и деца

Оръжието от престъплението е незаконна ловна пушка

2 месецаКрими 30 Иванина Игнатова

Тежък криминален проявление в село Маноле, което се е случило в първите минути на днешния ден, през нощта. Става дума за убийство на две лица, трето простреляно лице, след което е последвало самоубийство на извършителя. Всички лица, които бяха споменати, са в близки семейни отношения, като поводът за инцидента до настоящия момент е установен като нарушени семейни отношения. 

Извършени са всичики първоначални и неотложни действия по разследването, извършени са няколко огледа на местопроизшествието, иззето и приобщено по делото е оръжието от престъплението. 

В момента пострадалото лице, което беше споменато е в стабилно състояние. 

"Малко след полунощ 00:20 е получен сигнал на 112 от жена, която шокирано, притеснено споделя, че нейният съпруг е извършил убийство на нейните родители, използвайки пушка и е направил опит за убийство на нейния брат. 

Това обявиха на брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев, окръжният прокурор Ваня Христева и директорът ст. комисар Георги Чергов по повод трагедията, разиграла се в пловдивското село Маноле. 

Жертвите са мъж на 60 години, съпругата му на 57 и простреляният брат на съпругата на 36 години. Около 1:30 - 2 часа сутринта извършителят се е самоубил. В жилището, в което се е извършило престъплението е имало други лица, възрастна жена в инвалидно състояние и по първоначални данни 3 деца.

Семейството на извършителят и жертвите живеят в близки къщи.

Оръжието, с което е извършено престъплението, е незаконно. Става въпрос за ловна пушка. Установява се как лицето се е сдобило с нея.

Полицейското присъствие в селото е засилено.