София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Катя Сунгарска за смъртта на д-р Стаменов: Лекарите са оборудвани, но никой не е застрахован

При голяма част от случаите водещата симптоматика е различна от тази на коронавируса
8 мЕвроком 1660

Ако е имало концентрация на вируса по време на посещението на д-р Стаменов и другите му колеги са щели да бъдат заразени. Това каза Катя Сунгарска, говорител на столичната Спешна медицинска помощ, пред Би Ти Ви.

"Всички екипи на спешна помощ ходят на такива спешни адреси, които не са свързани с COVID-19. На всеки един персонално има зачислен шлем, има зачислени пет маски за дежурството, които са с висока защита, ръкавици. Защитата я има. Единствено, за да се окомплектова, е този гащеризон", подчерта тя. 

Според Сунгарска никой медик не е застрахован и добави, че при голяма част от случаите водещата симптоматика е различна от тази на коронавируса.

"В София адресите за една работна 12-часова смяна са между 250 и 300. След всеки адрес тези облекла се сменят", добави говорителят на столичната Спешна медицинска помощ. Тя уточни, че не е възможно медиците да се преобличат в линейката.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!