София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

КЕВР обсъжда вдигането на цената, предложено от „Булгаргаз“ (ВИДЕО)

Предложената от заявителя цена е 124,76 лв. за мегаватчас

КЕВР обсъжда повишаването на цената на природния газ, предложено от „Булгаргаз“.

С решение от 1 октомври КЕВР е утвърдила за октомври цена от 94,54 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), по която общественият доставчик продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

В доклада пише, че "Булгаргаз" ЕАД е подало заявление от 11 октомври, с което в качеството си на обществен доставчик на природен газ е поискало да му бъде утвърдена за ноември цена, по която да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия. Предложената от заявителя цена е 124,76 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) и включва компонента за дейността "обществена доставка" и компонента "задължения към обществото".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!