София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Христо Иванов: Ако ГЕРБ спечелят, сигурно ще е, че ще продължим да се свличаме в корупционната яма

Според председателя на “Да, България” е важно да се възстанови демократичния и правов ред в страната
5 сПолитика 1516 Златина Петкова

“Големите въпроси на България са три. Как да рестартираме демократичния и правовия ред в страната? Как да заздравим институциите? Как да решим фундаменталния проблем с човешкия капитал на България, който има две измерения. Едното измерение е, разбира се, чисто демографския аспект, другият проблем на човешкия капитал е българските граждани да могат да бъдат подходящо образовани, квалифицирани, така че да могат да съществуват, работят, да се занимават с предприемачество в една съвършено нова технологична епоха, в която навлизаме”, заяви Христо Иванов по ТВ 1.

Съпредседателят на “Демократична България” обясни още, че ако ГЕРБ загубят изборите, това щяло да доведе до несигурност, но ако те спечелят, сигурно щяло да продължаването на страната да се свилича в корупционна яма. Иванов подчерта, че факта, че рейтинговите агенции са фокусирани върху един ограничен обем от индикатори, свързани с макроикономическата стабилност, съвсем не означавало, че България се развива добре. Това се усещало от гражданите и било част от голямата тема за връзката между високите доходи и рестартирането на правовия ред.

“Има много други авторитетни рейтинги за корупция, за качество на живот, за медийна свобода, в които ние сме в изключително лошо положение. Интересно ми е, когато излязат следващите доклади на Transparency International, на Freedom House за медийната свобода, дали г-н Борисов ще излезе на същото поле, или ще намери някое пънче да ни ги чете тях?”,  попита  Христо Иванов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!