София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Христо Иванов: Атанас е сериозен човек. Дайте да не се правим на маймуни

Тук не е въпросът да се харесаме на някой, каза още той

6 мПолитика 1143

Атанас е сериозен човек. Той усеща, че трябва да даде ясен сигнал. Въпросът сега е ние ще намерим ли воля да модернизираме българските служби? Да имаме по-високи очаквания от нашите служби. Атанас работи дълго по тази концепция. Той е обсъждал въпроса лично с Бойко Борисов, в един момент разбира, че той се дърпа. Дайте да не се правим на маймуни. Нека се върнем на масата за преговори. Вратата не е затворена. Атанасов е сериозен и би се върнал, ако види, че има желание да се работи, а не шикалкавене. Ние от големите цели няма да отстъпим и Атанасов днес го показа с действията си“, това заяви днес съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, след като по-рано днес Атанас Атанасов напусна председателското място в комисията по службите в НС. 

„Ние сме чували „не“ през последните 10 години за конституционните промени, но не сме се отказали и сега няма да го направим. Тук не е въпросът да се харесаме на някой, а когато си избрал да гарантираш сигурността си в колективен формат, трябва да покажеш стабилност и посока. Механизмът за сътрудничество беше прекратен на кредит, защото виждат, че тръгваме в правилната посока“, каза още той.