София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Христо Иванов: ДБ е най-добрият инструмент за възстановяване на републиканския парламентаризъм

"Ние се интересуваме от политиката като сериозно и професионално занятие", подчерта той
18 сПолитика 310 Николай Парашкевов

"Ние залагаме на общо взимане на решение, което доказва, че те са в обществен интерес", това заяви Христо Иванов пред "Свободна Европа".

"Демократична България е най-добрият инструмент за възстановяване на републиканския парламентаризъм и това е нашата цел", категоричен бе той.

"В политиката е важно да има предсказуемост от гледната точка на принципи и цели, които са поставени, а не да очакваме от политиците да взимат еднократни решения", допълни съпредседателят на ДБ.

"Не съм дошъл да строя кули от облаци. Колкото и да си говорим за нови брандове, винаги се стига до определен кръг от хора", каза още той на въпрос дали в партията има достатъчно кадри, които да излязат на преден план в политиката.

"Ние се интересуваме от политиката като сериозно и професионално занятие. В този смисъл е много по-важно да видим хора, които са доказали стремежа си да бъдат честни, защото много лесно се злоупотребява с моралните категории. Търсят се хора, които са показали умения в професионална дейност и характер", подчерта Христо Иванов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!