София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Христо Иванов: Едно е да викаш "оставка", друго е да знаеш как да премахнеш корупцията (ВИДЕО)

Коментар на съпредседателя на "Демократична България" в "Честно казано с Люба Кулезич"
9 сЕвроком 1569

Въпросът е дали имаме рецепта как да ремонтираме този режим. Едно е да викаш редом с гражданите "Оставка", друго е да знаеш как да демонтираш тази корупция. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Тук въпросът е дали имаме критична маса политически формации, оставайки различни, както бяхме различни на площада. Както бяха по-смелите, разбира се. Някои вече замлъкнаха - нито за Гешев сме чули, нито за Пеевски. Но това не само е, че нямаме новини свързани с тях, но изчезна и темата за тях. Изброените дотук разполагат с различни ресурси. Разполагат с медиен ресурс, с паричен ресурс", каза още Иванов.

"Аз затова казвам ясно и сега ще го кажа пред Вас. Ние ще влезем във властта не, за да разкараме Борисов от власт или ГЕРБ. Ние трябва да демонтираме този модел - Гешев, Пеевски, Борисов. Нито да останат по лостовете на властта, нито следващите да могат да се държат по същия начин. Пеевски беше създаден от Царя, нахранен от ДПС и превърнат в това чудовище, което е в момента", допълни Иванов.