София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Христо Иванов: Общото предприятие на Борисов и Пеевски се каза Иван Гешев

Според лидера на “Да, България” връзкаа между премиера и депутатът от ДПС е разпозната от протестиращите
6 сПолитика 779 Златина Петкова

“Общото предприятие на Борисов и Пеевски е Гешев”, това заяви пред БНР лидерът на партия “Да, България” Христо Иванов. 

По думите  на Иванов, темата за връзката между премиера Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски е била водеща за "безпрецедентните протести" през лятото и "безпрецедентните мнозинства", които са подкрепили демонстрациите срещу правителството и главния прокурор.

"България никога няма да има здрави институции, никога няма да има адекватни доходи и адекватен на своя потенциал растеж, ако от нея продължава да се крадат по 10 млрд. лева на година, каквито изчисления са правили експертни групи за размерите на корупцията в страната. Спирането на сараевския модел на обсебване и кражба ще спре това" посочи още Иванов.

Той беше категоричен, че ефективна и независима прокуратура ще направи невъзможно "следващи Доган и Пеевски да възникнат".

"Която не просто да разследва Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това са хора, които са поставени над закона. Прокуратурата е ключовата причина, защото тя е господар на наказателния процес, инициатор", уточни той и добави, че ако главният прокурор не се казва Иван Гешев, това не се променя автоматично.