София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Кирил Петков: Всички партии ще имат министри в правителството

По думите му евентуална коалиция "няма да работи на общи приказки, а ще говори за реални политики"
15 сПолитика 620 Николай Парашкевов

"Всички партии ще имат министри в правителството. Имена на хора още няма да споделям. Ние вярваме, че една бъдеща коалиция ще бъде най-устойчива, ако всички партии имат участници в това правителство", това каза в кулоарите на парламента лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Няма за какво да имаме разногласия, създаването на коалиция изглежда съвсем реално. Надявам се скоро да обявим подписано коалиционно споразумение. Имахме 18 различни групи, всяка група предложи около 10 страници политики, това са 180 страници документ, който трябва да се компилира и да се сложи в една обща рамка, всеки един от коалиционните партньори да го разгледа внимателно и след това да се подпишем под него. Нещата са много детайлни", допълни Кирил Петков.

По думите му тази коалиция "няма да работи на общи приказки, а ще говори за реални политики".

"Първо се споразумяваме за политики и се съгласяваме и след това започваме да говорим за имената", каза още Кирил Петков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!