София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кметът на Божурище влезе в съда

Твърди защитата на кмета на Божурище

Кметът на Божурище влезе в съда

Твърди защитата на кмета на Божурище

12 месецаПолитика 4 Боряна Райчева


„Земеделска земя 4-та категория до гробищата в град Божурище не може да струва над 2 млн. лева”, заяви пред Апелативния специализиран наказателен съд защитникът на кмета на Божурище Георги Димов.

В днешното заседание, в което Димов обжалва решението на първата инстанция да остане ареста, адвокатът му възрази категорично срещу направената от вещото лице оценка на цената на продадената земя.

Защитникът му оспори и доводите на първата инстанция, че има опасност клиентът му да извърши ново престъпление. Като довод той изтъкна и събраните над 1500 подписа в подкрепа на Димов от негови съграждани. Освен това той бил баща на две малолетни деца и се грижел за болната си майка, демонстрирал и коректно процесуално поведение.

В правото си на последна дума Димов заяви, че от началото на мандата си е атакуван от свои опоненти, които искали да го отстранят от поста му. Той допълни, че в действията си винаги се е стараел да постига най-доброто за общината. Димов беше категоричен, че относно въпросните 4 сделки, за които е обвинен, е спазил всичко, изисквано от закона.

Припомняме, че Георги Димов е обвинен за това, че извършил четири сделки за продажба на земя, с които е ощетил общината с няколко милиона лева.