София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Костадин Ангелов: Дисциплината и разумът ни куцат, както и спазването на мерките

Здравният министър коментира за световния опит върху коронавируса
10 сЕвроком 724

Водят се много разговори, чуват се много мнения. Нови мерки в момента няма да въвеждаме - защо няма да въвеждаме нови мерки? Защото най-важните мерки, които дават резултата са носенето на маски на закрито и на открито, където не можем да спазваме дистнция. Друга мярка е дезинфекцията и миене на ръцете. Дисциплината и разумът е мярката, която много ни куца. Разбирането на опасността и спазването на тези мерки. Това коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов в ефира на БТВ. 

"На Балканския полустров ние сме на четвърто място по заболеваемост. Това означава, че ние контролираме кризата. Всички тези мерки са насочени към контролиране на кризата. Единственото допълнително, което считаме, че е съобразно е осигуряването на зелени коридори на хората, за които смятаме, че имат нужда от това и така да ги протектираме. Това са хората над 65 години", допълни той.

По думите на министъра днес са пристигнали дозите на "Ремдисивир". "Това лекарство не е панацея. Разпространили сме протокол до всички лечебни заведения, в който сме описали абсолютно всичко като поведение, опит, който е събран от българските и европейските лекар. Тук има и други медикаменти, които могат да бъдат използвани. Хората да не се притесняват, че ако се разболеят от коронавирус и това е присъда".