София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Костадин Костадинов: Крим не е част от Украйна

Свободната журналистика в България е нещо екзотично

Костадин Костадинов: Крим не е част от Украйна

Свободната журналистика в България е нещо екзотично

8 месецаПолитика 6 Боряна Райчева


Костадин Костадинов от ПП Възраждане гостува в предаването „Делници“ по телевизия Евроком. Той коментира скандала с излъчената по БНТ вчера карта, на която Крим не беше представен като част от Украйна.

„От 2013 г. Крим не е в Украйна. В момента ситуацията е такава, че Кримският полуостров е част от Русия. Картата отразява реалността към настоящия момент.“

Костадинов засегна още и скандала в БНР. Според него в България изобщо няма свобода на словото.

„Този случай показва, че българските медии са зависими. Журналистиката в България се е превърнала в нещо екзотично. Тя е почти мъртва на практика. Единствено телевизия Евроком дава право на хората, които не са съгласни с правителството, да говорят. Шпионският скандал беше напълно измислен“, подчерта лидерът на ПП Възраждане.

„Ние сме уникална държава. Само у нас имаме протести и протести срещу протестите. Подписката в защита на ръководството на БНР е скандална. Журналистът е човекът, който формира обществено мнение. Честни и свободни журналисти в България почти не са останали. Режимът на ГЕРБ убива свободата на словото. Нека го кажем ясно“, изтъкна Костадинов.