София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Костадин Костадинов: Крим не е част от Украйна

Свободната журналистика в България е нещо екзотично
2 годиниПолитика 257 Боряна Райчева

Костадин Костадинов от ПП Възраждане гостува в предаването „Делници“ по телевизия Евроком. Той коментира скандала с излъчената по БНТ вчера карта, на която Крим не беше представен като част от Украйна.

„От 2013 г. Крим не е в Украйна. В момента ситуацията е такава, че Кримският полуостров е част от Русия. Картата отразява реалността към настоящия момент.“

Костадинов засегна още и скандала в БНР. Според него в България изобщо няма свобода на словото.

„Този случай показва, че българските медии са зависими. Журналистиката в България се е превърнала в нещо екзотично. Тя е почти мъртва на практика. Единствено телевизия Евроком дава право на хората, които не са съгласни с правителството, да говорят. Шпионският скандал беше напълно измислен“, подчерта лидерът на ПП Възраждане.

„Ние сме уникална държава. Само у нас имаме протести и протести срещу протестите. Подписката в защита на ръководството на БНР е скандална. Журналистът е човекът, който формира обществено мнение. Честни и свободни журналисти в България почти не са останали. Режимът на ГЕРБ убива свободата на словото. Нека го кажем ясно“, изтъкна Костадинов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!