София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кралев отвърна на удара: Гришо се е заразил в Сърбия

Министърът на младежта и спорта е на мнение, че Григор Димитров се е заразил в Сърбия

Кралев отвърна на удара: Гришо се е заразил в Сърбия

Министърът на младежта и спорта е на мнение, че Григор Димитров се е заразил в Сърбия

4 мСпортни 1159 Боян Марков


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви своята позиция относно разразилия се диспут за заразяването с COVID-19 на Григор Димитров и редица други тенисисти, участвали в демонстративния турнир Adria Tour.

"Джокович е икона в Сърбия и там по всякакъв начин се опитват да намалят неговата вина, а най-удобният в случая беше Григор Димитров. Сърбите обвиняват Григор, а целият свят обвинява организаторите, защото са подценили епидемичната обстановка в страната.", заяви министърът и допълни:

"Самият факт, че всички контакти от първи ред, които са контактували с Григор в Хасково са отрицателни, според мен показва, че Григор се е заразил в Сърбия, а не е пренесъл заразата там."

"Не мога да кажа кой е виновен. Проблемът е друг и засяга спорта в световен мащаб.", завърши Кралев. 

Припомняме, че бащата на Новак Джокович Сърджан обвини Григор Димитров, че е заразил неговият син. Мениджърът на Григор Георги Стоименов отговори на нападките, заявявайки че българският тенисист не е бил тестван нито в Сърбия, нито в Хърватия.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич пък защити Джокович, поемайки отговорност за масовото заразяване с COVID-19 на лица, свързани с провеждането на турнира.