София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика
пропускане

Красимир Богданов, ВМРО: Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия

Депутатът от ВМРО смята, че ВМРО-ДПМНЕ води просръбска политика

2 чПолитика 922 Боян Марков


"Северна Македония има още много да извърви по пътя към демокрацията и признаването на историческите истини." Това заяви специално пред "Евроком" депутатът от ВМРО Красимир Богданов. Той е на мнение, че България трябва да бъде взискателна и че е необходимо Северна Македония да покрие определени изисквания за да стане член на ЕС.

"Македония продължава да спазва директиви от Титова Югославия. Това е нещо абсурдно за ЕС. Ако ЕС иска да продължава така, нека да приеме и страните с открито комунистическо управление - например Северна Корея да стане член. Аз не искам да слагам знак за равенство, но идеологическите постулати в двете страни много си приличат.", допълни той.

Богданов смята, че историческата тематика се превръща в проблем когато една държава се крепи на фалшива идентичност.

"Няма шанс Бъгария да се откаже от историческата истина. Това би било предателство към националните интереси.", категоричен бе той.

Депутатът също коментира протестите срещу правителството в Скопие. Историкът е категоричен, че ВМРО-ДПМНЕ води открито просръбска политическа линия.

"Това е ясна цел и посока Македония да се върне към едни времена, в които отношенията с България бяха замразени и нямаше никакъв диалог. Това е мечтата на македонизма и на нейните сръбски господари и хегемони.", завърши Красимир Богданов.