София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Красимир Вълчев: Няма да удължаваме учебната година до месец юли

"313 училища избраха да учат през юни, а през декември да имат проектни дейности и занимания"
47 сЕвроком 147

Няма да удължаваме учебната година до месец юли. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по Нова телевизия.

„Вече удължихме учебната година, или по-скоро дадохме възможност на училищата да изберат. За 1-3-ти клас с 3 седмици, за 4-6-и клас с 2 седмици. 313 училища избраха да учат през юни, а през декември да имат проектни дейности и занимания. Имаме и диференцирано отучване за децата, които имат слаба оценка или не са се включили в електронна среда. Проблемът е, че юли месец вече е много топло и месеците са ваканционни. До края на юни до голяма степен сме удължили учебната година. Нямаме нужда юли месец да се учи", категоричен е той.

"В началото на учебната година дадохме възможност на най-предпазливите родители да задържат учениците в домовете си. Имаме около 1400 одобрени заявления, като половината от тях са за начален етап. В много училища се създадоха и много добри възможности децата да участват в образователния процес от вкъщи“, посочи министърът.

„Учим относително нормално в условията на коронавирус. Нормално е да сме притеснени. Вирусът не отслабва, но не можем да затворим обществения живот и образователната система за година – година и половина", допълни Вълчев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!