София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Красимир Вълчев: Служебното правителство да върне още утре децата в училище (ВИДЕО)

"Как може за Германия да има тестове, а за България да няма", попита бившият образователен министър

3 годиниОбразование 15 Ивана Иванова

Служебното правителство е неспособно да се справи с образователната система. Очевидно не могат да се справят с доставката на тестовете, призоваваме служебното правителство да върне още утре децата в училище. Как може за Германия да има тестове, а за България да няма. Това коментира бившият министър на образованието Красимир Вълчев пред журналисти.

"Не може да поставиш правото на образование в зависимост от формата на институцията. Образованието е задължително във всички страни до определена възраст. Това, което направиха двете министерства (бел. ред. образователното и здравното) е да оставят една част от децата вкъщи и това да зависи от решението на родителите. Лятото последното Народно събрание не намери времето да приеме минималистичната промяна за училищното и предучилищното образование. Намери време за всякакви "комисии", намери време да се занимава с нас, но не намери време за образованието", отбеляза още Вълчев.