София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кристина Содорова, БСП: Управлява ни една групировка

„Жалко е, че допуснахме купеният вот да определя бъдещето ни“

Кристина Содорова, БСП: Управлява ни една групировка

„Жалко е, че допуснахме купеният вот да определя бъдещето ни“

7 месецаПолитика 5 Боряна Райчева


Депутатът от БСП Кристина Содорова гостува в предаването „Делници“ при Николай Колев по телевизия „Евроком“. Содорова коментира ситуацията в страната след изборите и равносметката за социалистите от местния вот.

Тя заяви, че в Дряново БСП имат 4 формации, в Севлиево също. Навсякъде кметът ще намиран начин да търси мнозинство. В Дряново имаме най-голям брой общински съветници.

„Всеки кмет, който е избран на този пост, ще намери хора, които ще работят за изпълнението на програмата му. В по-малките общини по-трудно се приемат чужди хора. Трябва да спечелиш доверието на хората. Там всички се познават, знаят си проблемите. Кметът на малката община трябва да познава всяка една уличка, всеки един проблем на общността“, каза още депутатът.

Огромен проблем, който Содорова изтъкна, е обезлюдаването на Габрово.

„Според статистическите данни в града живеят 64 хил. души, но реално са по-малко. Населението на Габрово се топи. Като област стоим много зле демографски. Областта изчезва. Накрая винаги се стига до гласуване и до математика. Колкото и хубави решения на проблемите да имаш, те стигат до съзнанието на хората“, обясни депутатът от БСП.

Тя подчерта, че бедността и здравеопазването трябва да станат национални каузи и изрази съжаление, че голяма част от гражданите не се възползваха от своето право на вот и оставиха купения и корпоративния вот да бъде определящ за бъдещето на страната.

„Има хора, които се продадоха за 70 лв. Вината е на всички ни“, допълни Содорова.

„Докато ГЕРБ и патриотите ни управляват, нищо добро не чака българските граждани. Наливаме милиони в здравеопазването без никаква реформа. Медицинските сестри са на ръба на оцеляването. Какво решаваме с наливането на пари в здравеопазването? В образованието ситуацията също е критична. Децата ни продължават да бъдат неграмотни. Трябва да има политика за качеството на образователните програми“, завърши тя