София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Крум Зарков: Заявката за подкрепа на правителство на Слави Трифонов е непремерена

Трябваше да заявим еднозначно подкрепата си към Радев, добави той
52 сПолитика 1507

Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена. Това заяви пред БНР Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на БСП в оставка.

Всички сега бягат от отговорността кой ще е виновен за най-вероятните бързи предсрочни избори. Отговорността се носи пропорционално на изборния резултат. Политиците непрекъснато намират начин да се измъкват - заради това сме в такава ситуация и колкото и анализаторите да се опитват да редят ребуси, тя е политически невъзможна, смята Зарков, като прогнозира предсрочни парламентарни избори.

Зарков изтъкна три причини за резултатите за резултата на БСП на изборите: политическа, партийна и организационна. Основната политическа причина е в амбивалентното поведение към кандидатурата на президента Румен Радев. Трябваше да заявим еднозначно подкрепата си към него. Прекият избор на лидер на БСП е важна реформа, която извършихме. Но ние не станахме свидетели на консолидация, а на продължаващо разделение. Партията ни има необходимост от консолидация. БСП няма толкова нужда от лидер, колкото отново да заприлича на общност. Това важи и за България. Трябва ни ръководител, който да освободи потенциала на хората, каза още Зарков.

Според него Нинова не може да бъде сменена тук и сега, тъй като има процедури. Необходимо е тя да разбере ситуацията, в която се намира, дългогодишните й критици да не се изкушават да търсят реванш веднага, "а всички ние да заработим за консолидацията на партията, а не за допълнителното й разединение", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!