София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

КУЛТУРАТА В БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

Трябва ли министър Атанас Атанасов да подаде оставка?
пропускане
2 чКултура 400 Николай Трифонов

Не са констатирани незаконосъобразни действия при провеждането на конкурси за директори на културни институти, които да дадат основание за различно действие, освен уведомяване на участниците за резултата от конкурса. Това се посочва в позиция на министерството на културата. 

Припомняме, че през последните дни се породиха множество негативни коментари, свързани с начина на провеждането на конкурсите и поведението на членове в комисиите, както и искане на оставката на досегашния директор на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин. 

Освен неговата, много артисти поиснаха и оставката на министъра на културата Атанас Атанасов. 

Според Георги Малалев министъра на културата е човек с връзки, образованието и културата са в основата на всеки успял народ.

Повече вижте във видеото!

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!