София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Куцкова: С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем

"Изненадана съм колко могъщ човек е този т. нар. Петьо Еврото”

12 сПолитика 808

С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви пред Нова Нели Куцкова, бивш председател на Съюза на съдиите в България.

„Надявам се хората, които избират членове на Висшия съдебен съвет, да са си дали сметка колко е важно в този орган, който е за управление на цялата съдебна система, да влязат хора почтени, устойчиви и неподатливи на влияние”, посочи тя. 

 „Разчитам, че от парламента най-после ще се изберат квота във ВСС - качествени хора, а не наши, ваши, близки, съученици”, коментира Куцкова, като допълни, че определено се вижда проблем в организацията на работата на прокуратурата.

Трябва да се разбере защо делото „Барселонагейт” е държано „на трупчета”, категорична е тя, но отбеляза, че понякога делата са спирани и по обективни причини.

Изненадана съм „колко могъщ човек е този т. нар. Петьо Еврото”, коментира Куцкова.